LPT Mladý administrátor

Termín: 12. - 16.08.2019 08:00 - 16:00

Chtěl by sis vyzkoušet, jak se staví vodní chlazení pro výkonný počítač? Zajímá Tě, jak se dá postavit zařízení pracující s Internetem věcí (IoT)? Chceš se dozvědět, jak co nejlépe postavit a nastavit domácí síť?
Pak je tento příměstský tábor přesně pro Tebe a pro všechny další, kteří se zajímají o počítače a novinky ve výpočetní technice.

Tábor bude realizován při minimálním počtu 6 účastníků.

Na tomto příměstském táboře se naučíme některé užitečné dovednosti, které se hodí každému, kdo chce spravovat počítače do větší hloubky, než běžný uživatel. Nainstalujeme Windows, ukážeme si, jak vytvořit síť a jak nastavit počítač aby správně komunikoval s ostatními. Podle čeho vybírat počítačové a síťové komponenty. Vyzkoušíme si sestavení počítače z dílčích komponent a navíc si vyzkoušíme stavbu vodního chlazení pro výkonný počítač (počítač nemusí být jen herní, výkon uživatelé ocení třeba i při střihu videa nebo tvorbě 3D grafiky) od hromádky fitinek přes ohýbání trubek až po zavodnění.

Vyzkoušíme si také základy vývoje zařízení internetu věcí (IoT) na platformách Nucleo nebo Arduino - jak třeba dálkově měřit teplotu pomocí počítače připojeného k internetu, každý si vyzkouší jak se píše jednoduchý program pro takové zařízení. Při tom se dozvíme i něco málo z elektrotechniky.

Jeden den se také pojedeme podívat do showroomu velkého prodejce výpočetní techniky v Holešovicích, shlédnout novinky, trendy a zajímavosti v oboru.

Věk: 11 až 15 let

Max. počet účastníků: 9
Počet volných míst: 0

Typ tábora: příměstský

Cena pro pražské účastníky: 1800 Kč
Cena pro mimopražské účastníky: 1800 Kč
Cena zahrnuje: Program, materiál, pojištění, peda­gogické vedení.
Cena nezahrnuje:
Stravu a MHD.

Potřebné budou dvě půlhodinové jízdenky pro cestu do showroomu v Holešovicích.
Stravování je vlastní. V DDM je možno k ohřevu oběda využít kuchyňku se sporákem a mikrovlnou troubou.

Kontaktní osoba: Ing. Tomáš Košťál
Telefon: 235323333

Aktuality

Rada hl. m. Prahy vyhlašuje konkursní řízení na funkci ředitele příspěvkové organizace: Dům dětí a mládeže Praha 8 - Spirála se sídlem Přemyšlenská 1102, 182 00 Praha 8 - Kobylisy.
zobrazit archiv

Zřizovatel

Zřizovatel příspěvkové organizace Hlavní město Praha

Praha

Dnes probíhá