Vytvoř si svou hru - programováním v Game Makeru

Termín: 13. - 17.07.2020 07:30 - 17:00

Týden základů programování v prostředí Game Maker. Jak se vytvářejí počítačové hry? Co je potřeba umět, aby se z člověka stal programátor? U nás se seznámíš se základními programátorskými pojmy jako cyklus nebo podmínka, které v budoucnu můžeš zužitkovat v libovolném jiném programovacím jazyce!

Úvod do programování v Game Makeru. Game Maker je vývojové prostředí které umožňuje jednoduchým způsobem proniknout do světa programování pomocí vytváření počítačových her (bludiště, závody autíček, sbírání předmětů, trefování na cíl, Pac-man, piškvorky a plošinovku). Z počátku není třeba psát složité zdrojové kódy, program se tvoří pomocí funkčních bloků. Na nich se děti naučí, zpracovávat události, použití podmínek, funkci cyklů nebo pojem proměnná. Pokročilí potom mohou části řešit i psaním zdrojového kódu. Game Maker není pouze výukový nástroj, používá se i ve firmách pro rychlý vývoj her pro nejrůznější platformy.


Abychom odlehčili sezení u počítače, plánujeme i hry venku, v případě špatného počasí vyžijeme klub Šestka s deskovými hrami, stolním fotbálkem apod. nebo si zahrajeme stolní tenis. Během každého dne jsou plánovány nejméně dvě hodiny pro nepočítačové činnosti (mimo oběda). Vždy po skončení bloku programování je vyhrazen čas, aby si každý vyzkoušel hry ostatních účastníků. Každý se tak stane i testerem her a zároveň získá zpětnou vazbu od uživatelů.



POŽADAVKY NA ÚČASTNÍKY: Abychom nezdržovali ostatní a dokázali během LPT něco skutečně naprogramovat, máme na účastníky následující požadavky: Základní znalost obsluhy PC (zejm. OS Windows), alespoň nejzákladnější znalost angličtiny (A1/A2 dle ERR, v použitém vývojovém prostředí jsou popisky anglicky, účastníci se tak v průběhu mají možnost naučit i nová slovíčka), alespoň základní ovládání strojopisu (potřebujeme psát názvy proměnných a objektů apod. účastník by měl trochu tušit, kde zhruba leží které písmeno na klávesnici, aby pětipísmenné slovo nepsal déle než 15 sekund).

Věk: 11 až 14 let

Max. počet účastníků: 10
Počet volných míst: 0

Typ tábora: příměstský

Cena pro pražské účastníky: 1800 Kč
Cena pro mimopražské účastníky: 1800 Kč
Cena zahrnuje: Program, materiál, peda­gogické vedení.
Cena nezahrnuje stravu a dopravu.
K přípravě či ohřevu oběda je možné využít kuchyňku vybavenou sporákem a mikrovlnou troubou.

LPT bude realizován při minimálním počtu 6 přihlášených.

Kontaktní osoba: Tomáš Košťál
Telefon: 235323333

Aktuality

Zřizovatel

Zřizovatel příspěvkové organizace Hlavní město Praha

Praha

Dnes probíhá