Týden se zrcadlovkou (digitálním fotoaparátem; fototábor)

Termín: 09. - 13.08.2021 08:00 - 16:00

Tento příměstský tábor je určen všem, kteří se zajímají o fotografování a rádi by se naučili se svým fotoaparátem něco nového. Pokud to počasí dovolí, navštívíme botanickou a zoologickou zahradu a fotogenická zákoutí Prahy, ale seznámíme se i s klasickou analogovou fotografií, například prostřednictvím fotogramu.

V rámci LPT účastníci získají znalosti z oblasti fotografické techniky a kompozice, naučí se upravovat a archivovat digitální fotografie na počítači. Poslední den si každý vytvoří z fotografií pořízených během LPT vlastní fotoknihu.
Za hezkého počasí se budeme pohybovat hlavně venku v Praze, fotografovat architekturu, krajinu, zvířata, portrét a přírodniny. Vyzkoušíme si rovněž i reportážní fotografii, fotografii v ateliéru a práci se světlem.
Vedoucí LPT je Viktorie Vavřinová, studentka Arcibiskupského gymnázia věnující se zejména dokumentární fotografii.

Poznámka:

Podmínka účasti: digitální fotoaparát s možností manuálního režimu (stačí manuální nastavení clony, závěrky, manuální ostření být nemusí), ideálně digitální zrcadlovka, lze použít ale i tzv. „kompakt“, pokud má manuální režim. V případě pochybností kontaktujte DDM. Tábor bude realizován při minimální účasti 7 osob. Pro dotazy, prosíme, využívejte přednostně e-mail. Děkujeme.

Věk: 10 až 14 let

Max. počet účastníků: 10
Počet volných míst: 0

Typ tábora: příměstský
Zaměření: Fotografie, digitální fotografie.

Oblast: DDM Praha 6, U Boroviček 650/5

Cena pro pražské účastníky: 1750 Kč
Cena pro mimopražské účastníky: 1750 Kč
Cena zahrnuje: Pedagogický dozor a vedení, vstupné do Zoo a botanické zahrady Praha, materiál pro práci ve fotokomoře, tisk fotoknihy vytvořenou z fotografií pořízených během LPT na kvalitním fotopapíře v hodnotě cca 300 Kč.

Cena nezahrnuje:
Jízdné v MHD, je třeba se vybavit buď tramvajenkou, nebo jízdenkami. Potřeba budou nejméně 4 hodinové jízdenky, dále dle počasí. Případně je děti možné vybavit kapesným pro zakoupení jízdenek např. v automatu u konečné tramvají.
Dále cena nezahrnuje stravování, které je vlastní. Dle počasí bude oznámeno, zda oběd bude probíhat v DDM či "v terénu". V DDM je možno k ohřevu oběda využít kuchyňku se sporákem a mikrovlnou troubou.

Kontaktní osoba: Ing. Tomáš Košťál
Telefon: 235323333

Aktuality

Zřizovatel

Zřizovatel příspěvkové organizace Hlavní město Praha

Praha

Dnes probíhá