Tábor pro mladé režiséry

Termín: 11. - 15.07.2022 08:00 - 16:00

Tábor mladých filmových režisérů je určený pre všechny deti a mládež kteří máji chuť natočiť si svoje filmy. Během 5 super intenzívních dní si každý den zkusíme natočiť film v jiném stylu a děti si naplno užijí celý proces natáčení, réžie, filmová postprodukce.
Budeme točiť komedii, trikový film, videoklip, reklamu, kratkou reportáž.
Těšime sa na všechny mladé filmaře!

Na tomto příměstském táboře se děti naučí základy přípravy filmu, tvorbu scénáře a dalších podkladů, práci s kamerou a střihovým programem. Získají také zkušenosti s prací v týmu. Navíc zde přijdou do styku s moderní poloprofesionální technikou, se kterou by jinak neměly možnost pracovat. Výuka probíhá v malé skupině (max 8 dětí)  v kvalitně zařízeném studiu, které je vybaveno technikou jak pro natáčení a střih videa, tak pro práci se zvukem (výkonné počítače s komerčními střihovými programy, full HD kamery, zvuková technika).

Lektoři tábora budou zkušení profesionálové se zkušenostmi z reálné filmové tvorby:
RANJAN RAMPAL
Střihač, Režisér, Scenárista, dramaturg a kameraman hraných, experimentálních / poetických a dokumentárních filmů. Absolvent studia střihu na FTII Pune v Indii afilmového střihu na FAMU v Praze. Jako Střihač jsem pracoval na více než 40projektech, a střihal jsem i celovečerní film (Cz / SVK koprodukce) a mnohodokumentarních filmu v různých jazycích (viz více na www.Viktori.cz). Jakopedagog jsem se podilel na různých filmových workshopech, FAMU International,CET - FAMU, SW MIAMI - FAMU. Střihal jsem pro ČT a DD. Mám bakalářský diplomz masmediálni komunikace GGSIPU Delhi, Indie.

Viktória Rampal Dzurenko

Doktorandka na FAMU, autorka několika dokumentárních a hraných

filmů, vede mezinárodní filmové kurzy a workshopy, učí také výtvarnou výchovu. Studovala učitelství výtvarné výchovy a estetiku, filmovou vědu a filmovou režii.

Poznámka:

Prosíme, abyste dotazy k táboru pokládali přednostně e-mailem.

Věk: 10 až 15 let

Max. počet účastníků: 8
Počet volných míst: 0

Typ tábora: příměstský
Zaměření: Film, zvuk, audio-vizuální technika

Město: Praha 6
Oblast: DDM Praha 6, U Boroviček 650/5

Cena pro pražské účastníky: 3000 Kč
Cena pro mimopražské účastníky: 3000 Kč
Cena zahrnuje: Program, materiál, peda­gogické vedení, obědy.
Cena nezahrnuje dopravu.
Obědy budou zajištěny v blízké restauraci, podrobnosti budou upřesněny.


LPT bude realizován při minimálním počtu 6 přihlášených.

Kontaktní osoba: Michal Kunstovný, Tomáš Košťál, Šimon Ebrle
Telefon: 235323333

Aktuality

Rada hl. m. Prahy vyhlašuje konkursní řízení na funkci ředitele příspěvkové organizace: Dům dětí a mládeže Praha 8 - Spirála se sídlem Přemyšlenská 1102, 182 00 Praha 8 - Kobylisy.
zobrazit archiv

Zřizovatel

Zřizovatel příspěvkové organizace Hlavní město Praha

Praha

Dnes probíhá