Taneční tábor - Moderna a Contemporary

Termín: 14. - 18.08.2023 08:30 - 16:00

Tábor je určen především pro účastníky zájmových útvarů DDM, kteří mají zkušenost s moderním a současným (contemporary) tancem či baletem.

Letní taneční tábor - Moderna a Contemporary je skvělou příležitostí jak  prohloubit své taneční dovednosti. Tábor je určen začátečníků, mírně pokročilým a pokročilým tanečnicím a tanečníkům, kteří mají zájem o taneční styl  contemporary a moderní tanec.

Hlavní náplní tábora je výuka několika rozmanitých choreografií v rozdělených věkových skupinkách a spoustu tanečních kroků, prvků a kombinací. Další náplní také bude jedna společná tematická kompozice. Všechny choreografie účastníci předvedou v závěrečný den. V rámci tábora také bude probíhat celotáborová hra ve smíšených týmech s vyhlášením v poslední den tábora. Třetí den tábora proběhne celodenní výlet.

Taneční styl contemporary. nebo-li současný či scénický tanec vznikl v polovině dvacátého století. Nejvíce je rozvinutý v USA a v Evropě. Contemporary je velmi dobře rozeznatelný od ostatních tanečních stylů díky unikátním trikům a důrazem na provedení jejich techniky. Můžeme ho najít v mnoho podobách například sloučený se stylem Fusion. V tomto tanečním stylu jde zejména o vyjádření emocí, pocitů, myšlenek... Vyskytují se u něj různé piruety, skoky a další rozmanité kroky převzaté například z baletu či jazzu. Spousta z nich se odehrává na zemi a to například v podobě různých převalů a přeskoků.

Tábor povedou oblíbené lektorky (Kateřina Malá, Anne Marie Šuchterová, Zuza Kodetová) 

Ráno příchod mezi 8:30-9:00.

Program od 9:00 do 15:45

Odchod domů mezi 15:45 až 16:00

Tábor je příměstský a probíhá v DDM Praha 6 - Bílá Hora

Věk: 8 až 15 let

Max. počet účastníků: 30
Počet volných míst: 0

Typ tábora: příměstský
Zaměření: tanec

Město: Praha 6
Oblast: Dům dětí a mládeže, U Boroviček 650/5

Cena pro pražské účastníky: 2000 Kč
Cena pro mimopražské účastníky: 2000 Kč
Poznámka k ceně: + obědy v ceně na 4 dny,
(středa výlet, jídlo vlastní na celý den)
Cena zahrnuje: Program, materiál, peda­gogické vedení, obědy
Cena nezahrnuje dopravu.

Kontaktní osoba: Tereza Kopecká
Telefon: +420703855331

Aktuality

Rada hl. m. Prahy vyhlašuje konkursní řízení na funkci ředitele příspěvkové organizace: Dům dětí a mládeže Praha 8 - Spirála se sídlem Přemyšlenská 1102, 182 00 Praha 8 - Kobylisy.
zobrazit archiv

Zřizovatel

Zřizovatel příspěvkové organizace Hlavní město Praha

Praha