Miniscript programming

Termín: 10. - 14.07.2023 08:00 - 16:00

Příměstský tábor s MiniScriptem!
MiniScript je moderní, elegantní a snadno pochopitelný a je vstupní branou do jazyků jako je Python, Lua a jim další podobné jazyky. Naučit se základům MiniScriptu je jako pochopit základy celé rodiny programovacích jazyků a to už stojí za zamyšlení.

Příměstský tábor s MiniScriptem!

MiniScript je moderní, elegantní a snadno pochopitelný a je vstupní branou do jazyků jako je Python, Lua a jim další podobné jazyky. Naučit se základům MiniScriptu je jako pochopit základy celé rodiny programovacích jazyků a to už stojí za zamyšlení .

Co nás čeká a nemine

Úvod do logického myšlení a postupů, aneb co jsou to algoritmy. Není se třeba bát využijeme znalosti získané ze základní školy ať už z fyziky či matematiky nebo jednoduše koukneme do jakékoli kuchařky na vaření .

Základní syntaxe – tak jako máme pravidla psaní českého jazyka májí programovací své pravidla a postupně si je společně projdeme a nejlépe tím, že budeme od začátku programovat. Od print, který nám vypíše náš text, čísla až po input, abychom se taky mohli zeptat, jak se uživatel dneska má.

Proměnné – když už se ptáme musíme odpověď někam uložit a od toho tu máme naše šuplíky na všechny možná data neboli proměnné.

Podmínky – kde bychom byli bez možnosti řídit a kam zatočit na křižovatce.

Cykly – Když je potřeba něco opakovat šáhneme po cyklech.

A bez grafiky a her to přece nejde

FlappyBat

Ale i textové hry kámen, nůžky, papír (tapír, Spock), Blackjack aneb karetních 21, RPG textové dobrodružství a další. To vše na retro virtuálním počítači s editorem Mini Micro.

Poznámka:

Prosíme, abyste dotazy k táboru pokládali přednostně e-mailem. Nutná základní znalost obsluhy PC. Informace o volných/obsazených místech, jsou pouze informativní. Informace v DDM. Tábor bude otevřen při minimálním počtu 6 zájemců. V případě zrušení tábora kvůli epidemiologické situaci bude poplatek vrácen v plné výši.

Věk: 10 až 16 let

Max. počet účastníků: 10
Počet volných míst: 0

Typ tábora: příměstský
Zaměření: PC

Město: Praha 6
Oblast: DDM Praha 6, U Boroviček 650/5
Stát: ČR

Cena pro pražské účastníky: 2800 Kč
Cena pro mimopražské účastníky: 2800 Kč
Cena zahrnuje: Program, materiál, peda­gogické vedení, teplý oběd, pitný režim.

Oběd bude řešen dovezeným jídlem nebo v blízké restauraci.

Kontaktní osoba: Kunstovný Michal
Telefon: 235323333

Aktuality

Rada hl. m. Prahy vyhlašuje konkursní řízení na funkci ředitele příspěvkové organizace: Dům dětí a mládeže Praha 8 - Spirála se sídlem Přemyšlenská 1102, 182 00 Praha 8 - Kobylisy.
zobrazit archiv

Zřizovatel

Zřizovatel příspěvkové organizace Hlavní město Praha

Praha

Dnes probíhá