volno

S KAMEROU ZA DOBRODRUŽSTVÍM - filmový příměstský tábor

Termín: 01. - 04.07.2024 08:00 - 16:00

Přidejte se k nám na vzrušující filmový příměstský tábor, kde se děti a mládež vydají s kamerou za dobrodružstvím! Od natáčení v Divoké Šárce po návštěvu muzea Karla Zemana, každý den přinese novou výzvu a možnost naučit se filmové triky. S kapacitou 15 účastníků a osobním přístupem od našich lektorů Viktorie a Ranjan Rampalů, je to ideální příležitost pro mladé filmaře objevit svůj talent a tvořit vlastní příběhy.

Připojte se k nám na jedinečný filmový příměstský tábor pro děti a mládež ve věku od 9 do 14 let, kde se každý den vydáme s kamerou za novým dobrodružstvím! Tábor se koná od pondělí 1. července do čtvrtka 4. července 2024, denně od 8:30 do 16:00. S kapacitou pouze 15 dětí máte jistotu, že každý účastník získá osobní pozornost od našich zkušených lektorů, Viktorie a Ranjan Rampala.

Program Tábora:

  • Pondělí: Začneme diskuzí o technikách filmového natáčení a vyrazíme do Divoké Šárky, kde natočíme film o hledání ztraceného pokladu. Odpoledne se budeme věnovat střihu.
  • Úterý: Navštívíme filmové muzeum Karla Zemana v Praze a natočíme reportáž o Tajemství v Staré Praze. Po návratu do DDM budeme pokračovat ve střihu.
  • Středa: Vydáme se do velkého parku na Letné, kde natočíme dynamickou etudu s detektivní zápletkou a naučíme se jednoduché filmové triky.
  • Čtvrtek: Dopoledne strávíme střihem a odpoledne se vydáme do Muzea filmových triků a zakončíme den zmrzlinou. Po návratu do DDM si společně projekcí natočených filmů.

Co s sebou:

  • Dobrou náladu a mobil s dostatečnou pamětí a aplikacemi CapCut nebo YouCut.
  • Kapesné na zmrzlinu a vstupné do muzeí (190 Kč do muzea Karla Zemana a 140 Kč do muzea Na film).
  • Lítačku na cesty MHD v Praze.

Těšíme se na vaši účast a na společné filmové dobrodružství!


Lektoři kroužku budou zkušení profesionálové se zkušenostmi z reálné filmové tvorby:
RANJAN RAMPALStřihač, Režisér, Scenárista, dramaturg a kameraman hraných, experimentálních / poetických a dokumentárních filmů. Absolvent studia střihu na FTII Pune v Indii afilmového střihu na FAMU v Praze. Jako Střihač jsem pracoval na více než 40projektech, a střihal jsem i celovečerní film (Cz / SVK koprodukce) a mnohodokumentarních filmu v různých jazycích (viz více na www.Viktori.cz). Jakopedagog jsem se podilel na různých filmových workshopech, FAMU International,CET - FAMU, SW MIAMI - FAMU. Střihal jsem pro ČT a DD. Mám bakalářský diplomz masmediálni komunikace GGSIPU Delhi, Indie.
Viktória Rampal Dzurenko

Doktorandka na FAMU, autorka několika dokumentárních a hraných

filmů, vede mezinárodní filmové kurzy a workshopy, učí také výtvarnou výchovu. Studovala učitelství výtvarné výchovy a estetiku, filmovou vědu a filmovou režii.

Poznámka:

Prosíme, abyste dotazy k táboru pokládali přednostně e-mailem.

Věk: 10 až 14 let

Max. počet účastníků: 15
Počet volných míst: 14

Typ tábora: příměstský
Zaměření: Film, zvuk, audio-vizuální technika

Město: Praha 6
Oblast: DDM Praha 6, U Boroviček 650/5

Cena pro pražské účastníky: 2800 Kč
Cena pro mimopražské účastníky: 2800 Kč
Cena zahrnuje: Program, materiál, peda­gogické vedení
Cena nezahrnuje dopravu., vstupné. Tábor se otevře při minimálním počtu 9 dětí.

LPT bude realizován při minimálním počtu 9 přihlášených.

Kontaktní osoba: Michal Kunstovný
Telefon: 235323333

Aktuality

Rada hl. m. Prahy vyhlašuje konkursní řízení na funkci ředitele příspěvkové organizace: Dům dětí a mládeže Praha 8 - Spirála se sídlem Přemyšlenská 1102, 182 00 Praha 8 - Kobylisy.
zobrazit archiv

Zřizovatel

Zřizovatel příspěvkové organizace Hlavní město Praha

Praha

Dnes probíhá